Op de Dubai International Motor Show toont McLaren een unieke 720S. De goudapplicatie op de achtervleugel verbindt wijlen Bruce McLarens visie met het economische welslagen in de Verenigde Arabische Emiraten.

In Dubai is vanmorgen de internationale autoshow geopend. McLarens individualiseringsafdeling McLaren Special Operations (MSO) toont een op verzoek uitgevoerde, unieke 720S. Het thema van deze auto is 'achievement', prestatie. 

Natuurlijk gaat het dan om de prestaties die dit topmodel uit de Super Series op de kaarsrechte wegen rond Dubai neer kan zetten: van 0 tot 200 km/u in 7,8 seconden en een snelheid van 341 km/u. Maar nog veel meer gaat het om wat de oprichter van het merk, coureur Bruce McLaren, in 1964 zei in het boek From the Cockpit:

"Iets goed doen loont zo de moeite. Ten ondergaan aan proberen het beter te doen is niet overmoedig. Het zou een verspilling zijn van je leven als je niets doet met je capaciteiten, want ik geloof dat leven gemeten wordt in prestaties, niet alleen in jaren."

Leven wordt gemeten in prestaties, niet alleen in jaren

Gouden skyline

McLaren en MSO verwijzen hierbij ook naar de successen die Dubai en de andere Emiraten - een regio waar veel klanten en aandeelhouders van het merk zitten - in de afgelopen decennia hebben bereikt  Om dit kracht bij te zetten is de laatste zin uit bovenstaand citaat met de hand in gestyleerde Arabische letters op de achtervleugel geschilderd. Het resultaat reflecteert tegelijkertijd de skyline van Dubai. 

Natuurlijk is hiervoor goudverf gebruikt - het is immers alles goud wat er blinkt in de Golfstaat. Goudapplicatie is ook toegepast op de wielen en in het interieur; het hitteschild is zelfs uitgevoerd in 24 karaat goud. Verder is de 720S afgewerkt met veel koolstofvezel details en een alcantara/lederen interieur. Het meerwerk door MSO heeft ruim 120 uur aan extra tijd gekost.