In januari komt Infiniti met een conceptcar voor een vlaggenschip sedan. Dat wordt geen standaard vormgegeven sedan, maar een anders geproportioneerde, 'sexy' auto.

In een interview met het Amerikaanse magazine Car and Driver bevestigt de designchef van Infiniti, Alfonso Albaisa, dat het merk 'iets' onthult op de autoshow in Detroit in januari 2018. Het onderwerp van gesprek is een nieuwe vierdeurs vlaggenschip. Vanwege de hedendaagse nadruk op SUV cross-overs heeft Infiniti al een tijdje geen sedan meer gehad die deze naam waardig was. 

Toch ziet Infiniti nog kansen voor sedans. Maar, zo zegt Albaisa: "De rechttoe rechtaan sedan verliest weer een beetje van z'n aantrekkingskracht." In plaats daarvan belooft de designchef een ontwerp zoals de strakke, 'sexy sedans die aan populariteit schijnen te winnen in de massamarkt en het premiumsegment'. Hij verwijst daarbij naar modellen die we doorgaans vierdeurscoupé's noemen. In ieder geval krijgt de conceptcar 'nieuwe proporties vanwege nieuwe technologieën', aldus Albaisa. 

Overigens heeft Nissans luxemerk al eens zo'n conceptcar laten zien: de (bij dit artikel afgebeelde) Q80 Inspiration Concept die Infiniti toonde op de Parijse autosalon van 2014. Dit prachtige ontwerp had een dieselhybride aandrijving, iets dat we tegenwoordig niet meer zien. Overigens gaan er al een tijdje geruchten dat Infiniti een elektrische performance car meeneemt naar Detroit. Of het om een en dezelfde auto gaat moeten we afwachten.

Verder heeft Infiniti deze week in Dubai de 'vlaggenschip SUV' QX80 onthuld. Deze grote wagen komt echter niet naar Europa.