Weer debuteren een aantal auto's met krachtige prestaties. Gelukkig zijn er ook 'gemiddelde' nieuwkomers, die tevens een stuk betaalbaarder zijn. 

De grote verrassing van deze week is de nieuwe generatie Tesla Roadster. Nóg opzienbarender zijn de prestaties: als van een supercar. De auto is nu al te bestellen. Nog meer 'prestaties' zien we bij de unieke McLaren 720S die rond dit thema is afgewerkt. De auto heeft een hitteschild van 24 karaat goud. Ontwikkelaar van raceauto's Dallara Automobili heeft voor het eerst een auto voor op de weg gebouwd, de Stradale. En dan is het nog niet gedaan met snelle auto's, want ook de première van de nieuwe Chevrolet Corvette ZR1 vond deze week plaats. 

Nu te bestellen

Voor mensen met een gemiddelde beurs worden gelukkig ook modellen geïntroduceerd. Zo zijn de vernieuwde Lexus CT en NX nu leverbaar, net als de Volkswagen Tiguan Allspace. De prijzen van al die modellen zijn nu bekend, evenals de specificaties van de Allspace Business-modellen. 

Fiat 500L Cross

Rijtest en events

Onze redactie is veel op pad geweest. Eerst in de Fiat 500L, die een update ondergaan heeft. We hebben getest hoe de 500L Cross rijdt en welke kopersgroep hier het meest aan heeft. In de Beekse Bergen mochten we off-road spelen met de nieuwe generatie Toyota Land Cruiser. Klimmen, waden, crawlen... de techniek in deze auto staat voor niets. 

Tijdens een presentatie van DS maakte het merk bekend hoeveel de reguliere uitvoeringen van de DS 7 Crossback gaan kosten. DS heeft ook allerlei plannen uit de doeken gedaan over nieuwe showrooms, diensten en het nieuwe occasionlabel.

Toyota Land Cruiser

Diverse nieuwtjes

We feliciteren Hyundai met de uitverkiezing van de Ioniq tot Women's World Car of the Year 2017. Interessant is de innovatie van 'solid state'-batterijen. Het merk Fisker claimt dat we deze op termijn binnen slechts 1 minuut op kunnen laden en er dan 800 km ver mee kunnen rijden. In Barcelona heeft Seat haar nieuwste veiligheidstechnologieën gedemonstreerd in de Leon Cristobal conceptcar.

Op de Los Angeles Auto Show (eind deze maand) verwachten we meer nieuwe (concept)cars, waaronder de gefacelifte Mazda 6 en de Lexus RX L met extra zitrij. Ook de BMW i8 Roadster is bijna gereed voor onthulling. Blijf ons nieuws volgen!