De onthulling van Lynk & Co's SUV 02 staat pas in de loop van 2018 op het programma. Toch zijn er nu reeds foto's gelekt.

Via de Chinese media zijn enkele afbeeldingen gelekt van de Lynk & Co 02. Dit tweede model van Volvo's zustermerk lijkt een compactere en iets lagere uitvoering te zijn van de SUV Lynk & Co 01

Het goed geïnformeerde magazine Autocar weet dan ook te melden dat de 02 net als z'n grotere broer gebouwd wordt op het Compact Modular Architecture-platform van Volvo. De twee modellen delen hun techniek, net als de aanstaande Volvo XC40. Wel wordt de nieuwe Lynk & Co 10 cm korter (net onder de 4,5 meter) dan z'n Volvo-broeder. 

Het chassis wordt afgesteld op basis van Europese rij-voorkeuren. Een van de uitvoeringen krijgt een plug-in hybride aandrijving, voorzien van Volvo-techniek die ook bedoeld is voor de XC40 en de Lynk & Co 01. Die twee kunnen daarmee tot 50 km puur elektrisch rijden, de 02 zou nog eens 30 km extra kunnen afleggen voordat 'ie aan een laadpunt moet. 

Europese introductie

De officiële onthulling van de 02 wordt verwacht op de autoshow van Beijing, eind april 2018. Volgens de huidige planning start het merk in 2019 de Europese verkoop. Daarbij wordt de 02 direct verwacht, inclusief volledig elektrische aandrijflijn. Die zou een actieradius krijgen van (in theorie) 600 km per lading.