Teaser Infiniti QX50

De nieuwe Infiniti QX50, die over een week debuteert in Los Angeles, zou de eerste productieauto ter wereld zijn waarin een motor met variabele compressietechniek debuteert. 

Infiniti heeft wederom een teaser verspreid van de auto die het over een week op de Los Angeles Auto Show zal onthullen. We weten inmiddels dat het gaat om de nieuwe generatie QX50, de middelgrote premium-SUV van het luxemerk. De tekst bij de teaserafbeelding rept nogmaals over 'ons meest geavanceerde model ooit'. Wat is er dan zo speciaal aan?

Als we Autocar mogen geloven, het Britse tijdschrift dat al in de SUV gereden heeft, debuteert in de QX50 de nieuwe benzinemotor met variabele compressietechniek. Na jarenlange ontwikkeling is de 1.0 viercilinder VC-Turbo klaar om de 3.5 V6-motor te vervangen. Twee cilinders minder, maar toch zou de motor 268 pk vermogen en 380 Nm koppel produceren. En wel met 25 procent minder brandstofverbruik wat ook minder uitlaatgassen betekent. 

Hoe de QX50 eruit gaat zien weten we eigenlijk al; de in januari getoonde QX50 Concept liet dit al in grote lijnen zien. In het voorjaar van 2018 verschijnt de nieuwe generatie SUV op de Amerikaanse markt, wij komen over een jaartje aan de beurt.