Acht nieuwe modellen zijn door EuroNCAP tegen de muur gezet in een nieuwe serie crashtests. Ze halen allemaal de maximale score van vijf sterren.

Een sterrenregen bij de nieuwe botsproeven van EuroNCAP. Alle geteste auto’s halen dit keer de maximale score van vijf sterren. De BMW X3, DS 7 Crossback, Honda Civic, Jaguar E-Pace, Mercedes-Benz X-Klasse, Porsche Cayenne en de Subaru’s XV en Impreza zijn tegen de muur gezet.

Voor de Honda Civic is het de tweede keer dit jaar dat hij moet opdraven voor een crashtest. Bij de vorige botsproef bleek de bescherming van kinderen niet helemaal in orde, dat heeft Honda aangepast. Daardoor scoort de Civic nu vijf in plaats van vier sterren. Op de overige onderdelen scoorde de Civic al goed.

EuroNCAP benadrukt dat het ondanks de hoge scores zeker niet ‘gewoon’ is dat alle auto’s vijf sterren halen. De eisen zijn de laatste jaren flink aangescherpt en fabrikanten moeten daarom ook fors investeren om auto’s te ontwikkelen die vijf sterren halen bij de bostproeven.