Op de autoshow van Los Angeles heeft Mazda de vernieuwde 6 onthuld. Het vlaggenschip van het merk heeft een chiquere uitstraling en geeft een verbeterde kwaliteitsindruk.

De Mazda 6 is vernieuwd. Aan de voorkant herken je het vernieuwde model aan de grille met puntjes in plaats van horizontale lamellen. De chromen rand die de koplampen en grille verbindt is breder en dikker, waardoor de Mazda een chiquere uitstraling krijgt. Aan de achterkant zijn er diverse kleine wijzigingen doorgevoerd waarmee de 6 weer in de pas loopt met de meest recente Mazda-modellen.

Ook het interieur is opgewaardeerd, volgens Mazda is de kwaliteitsbeleving er daarmee op vooruit gegaan. De ventilatieroosters zijn vernieuwd en zien er moderner uit. Ook de middenconsole is hertekend, er is onder andere een nieuw bedieningspaneel voor de airconditioning.

Over technische aanpassingen voor de Europese markt is nog niets bekend. In de V.S. levert Mazda de 6 met een 2.5 benzinemotor, die is verbeterd met een (nog) verfijndere loop en is voorzien van cilinderuitschakeling om brandstof te besparen. Die motor levert Mazda in Nederland echter niet, wij krijgen hier waarschijnlijk (al dan niet gewijzigd) de 2.0 benzinemotor en de 2.2 Skyactiv-D diesel.

De vernieuwde Mazda 6 komt in het eerste halfjaar van 2018 naar Nederland.