Toyota komt met een studiemodel ‘dat alles kan’: de Tj Cruiser. Deze bijzondere auto houdt het midden tussen een bestelwagen en een SUV.

Stoer, lekker eigenwijs maar vooral praktisch. Dat is de Toyota Tj Cruiser Concept die binnenkort op de autoshow van Tokyo wordt gepresenteerd. De 20 inch wielen met terreinbanden, de forse bodemspeling en de vierwielaandrijving zorgen ervoor dat de Tj Cruiser op veel plaatsen kan komen. Diverse onderdelen, waaronder het dak en de motorkap, zijn gemaakt van krasbestendige materialen.

De Tj Cruiser is vooral heel erg ruim en praktisch, door zijn bestelwagenachtige vorm. Dat is onder andere te zien aan de zeer grote laadopening. De stoelen kunnen omlaag zodat er voorwerpen van 3 meter in passen, zoals een surfplank.

De 4,30 meter lange auto staat op het nieuwe TGNA-platform van Toyota, dat onder andere door de Prius wordt gebruikt. Een nieuwe 2,0 liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor zorgt voor de aandrijving.

Of er productieplannen zijn met de Tj Cruiser is nog niet bekend, maar het feit dat Toyota een bestaand platform heeft gebruikt is hoopvol.