De Lexus LC is blauwer dan ooit, dankzij de nieuwe kleur Structural Blue. Om de komst van deze speciale lak te vieren, komt Lexus met de LC Structural Blue Edition.

Lexus komt met een nieuwe lakkleur. Niets bijzonders, zou je zeggen, maar het is niet zomaar een nieuw kleurtje. Het productieproces van Structural Blue kost 8 maanden, verdeeld over twaalf productiestappen. Tussendoor zijn er niet minder dan twintig kwaliteitscontroles nodig.

De Structural Blue Edition van de LC is de eerste Lexus met de bijzondere kleur. Hij wordt in een gelimiteerde oplage gebouwd en is voorzien van 21 inch wielen en koolstofvezel accenten in de bumpers. Het interieur is aangekleed met blauw en oranje leder, dat wordt afgewisseld met wit leer en oranje alcantara.

Lexus heeft zich voor de kleur laten inspireren door de Morpho-vlinder, die alleen in Amerika voorkomt. Deze vlinder heeft doorzichtige vleugels die blauw kleuren door de lichtinval. De kleur Structural Blue werd door Lexus voor het eerst toegepast op de LC showauto, die op de autosalon van Genève in 2016 werd getoond.

Update 20 oktober 2017

De vanafprijs van de Lexus LC Structural Blue Edition is bekend: 133.495 euro.