Volgende maand onthult Jeep de nieuwste versie van zijn meest bekende model, de Wrangler. De eerste afbeeldingen zijn uitgelekt.

De Jeep Wrangler blijft de stoere terreinwagen die hij altijd al was. Dat blijkt uit de eerste uitgelekte afbeeldingen van de nieuwe Wrangler, die afkomstig zijn uit de handleiding. Die is door JL Wrangler Forums online gezet.

Onderhuids is alles nieuw, maar aan de buitenkant lijken de wijzigingen klein. Schijn bedriegt, want als je goed kijkt dan zie dat er wel degelijk een hoop veranderd is. De beroemde grille is hoger en breder, de buitenste sleuven hebben een inkeping voor de koplampen. Op de spatborden zijn extra lichten aangebracht, led-techniek doet zijn intrede op de Wrangler.

Het interieur is helemaal nieuw en voorzien van de nieuwste techniek. Het Uconnect infotainmentsysteem is verkrijgbaar met beeldschermen van 5, 7 en 8,4 inch groot. Ook het instrumentenpaneel is deels digitaal. Nieuwe opties zijn onder andere stoelventilatie en smartphonekoppeling via Android Auto en Apple Carplay.

Specificaties ontbreken nog, maar Jeep maakt in de handleiding melding van twee motoren: een nieuwe 2,0 liter turbomotor en de bekende 3.6 V6. Vooral die eerste motor, die afkomstig is van zustermerk Alfa Romeo, is voor de Nederlandse markt interessant vanwege de fors lagere CO2-uitoot en dus lagere BPM-belasting. We verwachten voor de Europese markt ook nog een 2.2 dieselmotor.

De nieuwe Jeep Wrangler wordt officieel onthuld op de autoshow van Los Angeles volgende maand.