Audi presenteert de nieuwe A7 Sportback! De tweede generatie heeft de nieuwste techniek uit de A8 en een volledig nieuw design.

Hier is de nieuwe Audi A7 Sportback! Het model heeft een nieuw ontwerp, dat gelijkenissen vertoont met dat van de A8. Vooral aan de achterkant is de nieuwe A7 Sportback te herkennen. Volgens Audi doen de ‘schouders’ van de nieuwe A7 Sportback zelfs denken aan die van de Ur Quattro uit de jaren ’80. Misschien een beetje vergezocht, maar het idee is leuk. Led-techniek en koplampen die optioneel met lasers uitgerust kunnen worden zorgen voor een hightech-uitstraling.

Het interieur is ook volledig nieuw. Het dashboard bestaat uit drie grote beeldschermen, twee in de middenconsole en een die het instrumentenpaneel vervangt. De kofferbak is met 535 liter bagageruimte erg ruim en kan uitgebreid worden tot 1.390 liter, door de achterbank omlaag te klappen.

De A7 Sportback beschikt over de nieuwste techniek uit de A8. Met de juiste opties kan de auto semi-autonoom rijden en zelfstandig inparkeren in een garage of parkeervak. Dat laatste kan ook op afstand, met een smartphone. Met de opties adaptieve luchtvering, sportonderstel, instelbare dempers en meesturende achterwielen kun je de A7 Sportback zo comfortabel of sportief maken als je wilt.

Bij de verkoopstart volgende maand biedt Audi een motorvariant aan: de 55 TFSI. De 3.0 V6 turbobenzinemotor heeft 340 pk vermogen en laat de A7 Sportback in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De V6 is standaard gekoppeld aan een zeventraps automaat en voorzien van mild-hybrid-techniek. Een slimme dynamo wint energie terug, die in accu’s wordt opgeslagen. Dit wordt gebruikt als de bestuurder zijn gaspedaal los laat, de motor schakelt dan namelijk uit om brandstof te besparen.

De nieuwe A7 Sportback staat in februari in de showroom, de prijzen zijn nog niet bekend. Meer motorvarianten, allemaal met mild-hybrid-techniek, volgen later.