Zonder multimediasysteem en achterbank, maar met mechanisch sperdifferentieel en kortere versnellingsbakverhoudingen. Dat is de Porsche 911 Carrera T in het kort.

Porsche heeft de 911 Carrera 20 kilogram lichter gemaakt. De nieuwe 911 Carrera T weegt 1.425 kilogram, onder andere doordat de achterbank en het multimediasysteem zijn verwijderd. Ook heeft Porsche lichtgewicht glas gebruikt, de deurhendels vervangen door lussen en isolatiemateriaal verwijderd.

De Carrera T met handbak heeft een kortere pook met rode cijfers. De versnellingsbakverhoudingen zijn korter, wat bijdraagt aan een snellere acceleratie. Ten opzichte van de reguliere 911 Carrera wint de Carrera T 0,1 seconde in de 0-100 km/u-sprint, die duurt nu 4,5 seconden. De 3.0 zescilindermotor levert onveranderd 370 pk.

De Carrera T is niet alleen lichter, maar rijdt ook sportiever door de toevoeging van een mechanisch sperdifferentieel en het met 10 mm verlaagde sportonderstel. Aan de buitenkant is de nieuwe uitvoering te herkennen aan de gewijzigde voorspoiler, de grijze spiegels, 21 inch wielen, de spijlen in het luchtrooster van de motor en de sportuitlaat met zwarte pijpen. Het interieur is aangekleed, maar tegelijkertijd uitgekleed. De achterbank kan overigens optioneel terug worden geplaatst. Verder is zo’n beetje alles zwart, als optie levert Porsche stiksels in contrasterende kleuren.

De Porsche 911 Carrera T staat vanaf januari 2018 bij de dealers, bestellen kan nu al. De prijs van de handgeschakelde uitvoering bedraagt 149.016 euro, de Carrera T is er ook met PDK automaat en kost dan 143.100 euro.