De Italiaanse coachbuilder Zagato heeft de Vanquish opnieuw onder handen genomen. Dit keer met een shooting brake als resultaat. Volgend jaar worden er 99 van gebouwd.

De Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake is de vierde variant die Zagato presenteert. Eerder maakte het Italiaanse bedrijf al zijn eigen versie van de Coupé, Volante en een Roadster. Net als de andere Vanquish Zagato’s komt de Shooting Brake in een gelimiteerde oplage op de markt, in dit geval 99 stuks.

De Shooting Brake is de meest praktische van alle Vanquish-uitvoeringen, inclusief die van Aston Martin zelf. Het deels glazen dak zorgt voor een ruimtelijk gevoel in het interieur. Diverse bodypanelen die Zagato toepast zijn van koolstofvezel, die op het dak zelfs zichtbaar is.

De productie van de Vanquish Zagato Shooting Brake start volgend jaar. De auto wordt altijd geleverd met de 600 pk sterke V12-motor uit de Vanquish S. De Zagato-versies zijn in overeenstemming met Aston Martin tot stand gekomen en worden via het officiële dealernetwerk verkocht.