In Tokio is de autoshow van start gegaan. We presenteren enkele interessante conceptcars maar schakelen eerst over naar Duitsland, waar de BMW X2 is onthuld.

Is er ruimte voor een SUV tussen de BMW X1 en X3? BMW vindt van wel en presenteert de gloednieuwe X2, het sportieve broertje van de X1. Citroën heeft de C4 Cactus strakgetrokken, met als opvallendste wijziging het verdwijnen van de grote Airbumps. Met onder andere een verwijderde achterbank weegt de nieuwe Porsche 911 Carrera T slechts 1.425 kilogram. De Italiaanse coachbuilder Zagato heeft de Vanquish opnieuw onder handen genomen, dit keer met een shooting brake als resultaat.

Autotest: Renault Koleos

Renault richt met de nieuwe Koleos zijn pijlen expliciet op de veelrijder, door de SUV enkel met dieselmotoren op de markt te brengen. De auto heeft een opvallende uitstraling en biedt overdadige ruimte aan passagiers. Meer over deze auto in onze rijtest.

Diverse nieuwtjes

Volvo voegt nieuwe uitvoeringen toe aan het gamma van de S90 en V90. Met de T4-benzinemotor daalt de vanafprijs tot onder de 50.000 euro. Jeep heeft z'n nieuwe productplan gepresenteerd. In het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond bestaat de top 10 voornamelijk uit Japanse en Koreaanse merken, Suzuki voorop. Op modelniveau scoort de Toyota Verso-S het best. 

Renault Koleos

Autoshow in Tokio

Als onderdeel van de Renault/Nissan-alliantie zet Mitsubishi de komende jaren in op elektrische auto's en SUV's. De e-Evolution Concept is beide. Mazda blikt vooruit naar de nieuwe Mazda 3 (met de Kai Concept) én naar modellen voor de langere termijn (Vision Coupé). Lees ook over in Tokio onthulde conceptcars van andere merken.

Verder nieuw op Autokopen.nl

Waar zijn toch de financieringsacties met 0 procent rente gebleven? En de 50/50 Deals? We hebben de alternatieven van deze populaire aanbiedingen voor je op een rij gezet. De eerste winterchecks zijn aangekondigd en daarmee ook de wintercheck-acties. En nu we het toch hebben over het toenemende herfstweer: er vinden de aankomende tijd leuke indoor auto-evenementen plaats. Buiten eveneens trouwens, mocht je van de kou houden!