Toyota C-HR Hy-Power Concept

Toyota neemt de volledig nieuwe Land Cruiser mee naar de IAA in Frankfurt. Beelden hebben we helaas nog niet, maar de aankondiging op zich is al groot nieuws. Niet alleen Europa, maar de hele wereld mag in Frankfurt voor het eerst kennismaken met dit model. 

Dat is ook zo goed als de enige informatie die we ontvangen, al wordt wel duidelijk dat Toyota vasthoudt aan een traditioneel en zo goed als onverwoestbaar ladderchassis. De concurrentie is inmiddels overgestapt naar een zelfdragende carrosserie, Toyota houdt hier vast aan traditionele waarden om ‘ongekende terreincapaciteiten’ mogelijk te maken.

C-HR Hy-Power Concept

Aan de andere kant van het spectrum komt Toyota met de C-HR Hy-Power Concept. Ook over dit model laat Toyota ons grotendeels in het ongewisse en spreekt vooral over het ‘krachtige, emotioneel design van de C-HR’ dat de Hy-Power Concept moet benadrukken. Afgaand op de naam zou de auto voorzien kunnen zijn van een krachtigere hybride aandrijflijn, maar dat blijft vooralsnog gissen. Wij mogen alleen nog maar een voorbumper zien, op de rest moeten we wachten tot de beurs.