In aanloop naar de IAA-autoshow in Frankfurt zijn deze week weer drie nieuwe modellen voorgesteld. Ook nieuw is de WLTP-verbruikstest waarover we je alles vertellen.   

We maken deze week kennis met de nieuwe generaties van de Dacia Duster, Porsche Cayenne en Bentley Continental GT. De Duster heeft een nieuw exterieurdesign, dashboard en moderne opties. De derde generatie Cayenne is ruimer, lichter en moderner dan voorheen. Nieuwe techniek betekent snellere aandrijfreacties, betere terreinvaardigheden en minder kilo's. De Continental GT overtreft alle verwachtingen, dit is kunst op wielen. Nooit eerder bouwde Bentley zo’n sierlijke auto, met een prachtig interieur ook.

WLTP-verbruiks- en emissietest

De NEDC-test waarmee brandstofverbruik en uitstoot vastgesteld wordt, komt te vervallen. Vanaf september worden auto's aan de tand gevoeld volgens de WLTP-test. Wat is daarbij anders? Hoe verhouden de nieuwe resultaten zich tot het praktijkverbruik? Wat is de invloed op BPM en bijtelling? We hebben het allemaal voor je uitgezocht. 

Gereden: vernieuwde Subaru Forester

De uitnodiging om de vernieuwde Subaru Forester te rijden hebben we gelijk goed aangepakt. Dus het Eyesight-veiligheidssysteem uitgeprobeerd, een caravan achter de wagen gehangen en helling gereden. Dit alles is ook op foto's en video te zien. 

De Subaru Forester met een 1.500 kg zware Hobby DeLuxe

Er komen meer nieuwe modellen aan

De nieuwe Subaru Impreza kan nu vanaf 27.595 euro besteld worden, de Fiat Tipo S-Design vanaf 26.995 euro. BMW steekt de i3 in het nieuw én introduceert een sportieve versie van de elektrische auto, de i3s. De onlangs vernieuwde Maserati Ghibli verschijnt ook als GranSport. Van de nieuwe Volkswagen Polo is nu een 1.0 TSI DSG te bestellen. Enigszins aangepast zijn de Nissan 370Z en de Volvo's S60 en V70 in Polestar-trim. 

Verwacht op de IAA-autoshow

Nog ruim een week en dan zullen talloze nieuwe modellen en conceptcars te zien zijn op de IAA-autobeurs in Frankfurt. Deze week zijn aangekondigd: de volgende generatie Toyota Land Cruiser, een studiemodel van de nieuwe Kia Cee'd, een elektrische Mini en Honda, de Smart-studie van een deelauto en liefst vier Mercedes-Benz-primeurs. We hebben al het IAA 2017-nieuws voor je gebundeld.