Op 12 september openen de poorten van de grootste autobeurs van Europa, de IAA in Frankfurt. Autokopen.nl brengt twee dagen lang verslag uit vanaf de gigantische beursvloer. Welke primeurs staan er in Frankfurt? Wij hebben alvast een overzicht gemaakt.

Als je kijkt naar vloeroppervlakte is de IAA Frankfurt de grootste autoshow in Europa. Het is de beurs waar de Duitse prestigemerken Audi, BMW en Mercedes-Benz uitpakken met enorme stands en heel veel primeurs. Alleen al deze merken zijn goed voor tien grote onthullingen, met als highlights de nieuwe Audi A8, BMW X3 en een elektrisch aangedreven studiemodel van Mercedes-Benz. Ook Volkswagen laat zich niet onbetuigd, met de nieuwe T-Roc als belangrijkste nieuws.

Andere grote primeurs zijn onder andere de Citroën C3 Aircross, de nieuwe Dacia Duster, de Ferrari Portofino, de Hyundai Kona, de Jaguar E-Pace, de nieuwe generatie Porsche Cayenne, de Seat Arona en de Skoda Karoq. Daar staat tegenover dat een aantal merken niet present is op de IAA, de belangrijkste afwezigen zijn Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Tesla en Volvo.

Wil je zelf de IAA bezoeken? Van 16 tot en met 24 september zijn de deuren voor het publiek geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Dagtickets zijn er vanaf 12 euro, online bestellen is goedkoper dan kaartjes halen aan de kassa. Reizen naar de IAA kan met de hogesnelheidstrein ICE, die dagelijks meerdere keren vertrekt vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Frankfurt Hauptbahnhof bevindt zich op loopafstand van de Messe Frankfurt, waar de IAA plaatsvindt.

Met de auto is de reistijd vanaf Utrecht zo’n 3,5 uur. Vliegen kan onder andere met KLM en Lufthansa vanaf Schiphol, er vertrekken dagelijks meerdere vluchten. Met het openbaar vervoer reis je in ongeveer een half uur van het vliegveld naar het beurscomplex.

Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt.