Na de Limousine zijn de Coupé en Cabriolet van de Mercedes-Benz S-Klasse aan de beurt voor een opfrisronde. De wijzigingen zijn daarom geen verrassing.

Mercedes-Benz presenteert op de IAA in Frankfurt volgende week de vernieuwde S-Klasse Coupé en Cabriolet. Net als de S-Klasse Limousine zijn de tweedeursmodellen opgewaardeerd met nieuwe en verbeterde rij-assistentiesystemen, een aangepast uiterlijk en nieuwe functies.

Specifiek voor de Coupé en Cabriolet zijn de bumpers anders aangepast en is er (standaard) oled-verlichting aan de achterkant gemonteerd. Eén lichtunit bestaat uit 66 oleds. Het is niet alleen veilig, maar het ziet er vooral ook mooi uit. In het interieur vind je een nieuw stuur, nieuwe beeldschermen waarop de nieuwste versie van het infomediasysteem wordt vertoond en kun je kiezen uit diverse nieuwe houtafwerkingen en leeropties. Net als in de Limousine zijn er diverse welness-programma’s beschikbaar, waarbij niet alleen de stoelmassage maar ook de sfeerverlichting, de klimaatregeling en de muziek wordt afgestemd op de gekozen stand.

De vernieuwde V8-motor, die volgens Mercedes-Benz tot 8 procent zuiniger is dan de vorige, vindt zijn weg naar de S-Klasse Coupé en Cabriolet. In de S 560-uitvoering levert deze motor een vermogen van 469 pk, in de sportieve S 63 AMG-uitvoering zelfs 612 pk. Daarnaast biedt Mercedes-Benz ongewijzigd het topmodel S 65 AMG aan, met 630 pk sterke V12 motor. De Coupé is bovendien ook nog leverbaar met een 3.0 V6 benzinemotor, die 367 pk heeft.

De vernieuwde S-Klasse Coupé en Cabriolet komen eind dit jaar op de markt. De prijzen zijn nog niet bekend.