Mini presenteert op de IAA in Frankfurt volgende week misschien wel zijn meest extreme auto ooit. De John Cooper Works GP Concept is nog een studiemodel, maar de GP-uitvoering gaat er zeker komen.

Hoe extreem kun je een Mini aankleden? Mini zoekt de grenzen op met de John Cooper Works GP Concept. Dat Mini binnenkort weer met een GP-uitvoering van de John Cooper Works-versie komt is zeker, maar of die er zó extreem uit zal zien als deze concept car is nog de vraag. In ieder geval is de JCW GP Concept veelbelovend.

De GP Concept is fors breder dan een gewone Mini, door de enorme uitbouw aan de zijkant. Ook de monsterlijke bumpers en de grote dakspoiler vallen direct op, net als de 19 inch wielen. Oranje en rode accenten zorgen voor nog meer onderscheid. Het getal 0059 aan de zijkant verwijst naar het jaar 1959, waarin de eerste generatie Mini werd onthuld.

Zo uitbundig als de John Cooper Works GP aan de buitenkant is, zo minimalistisch is het interieur. Alles draait om zo weinig mogelijk gewicht en daarom heeft het studiemodel geen achterbank, hemelbekleding en deurpanelen.

De Mini JCW GP Concept is voor het eerst te bewonderen op de autoshow van Frankfurt, die volgende week van start gaat.