Kia toont nieuwe beelden van de veelbelovende Proceed Concept. Dit studiemodel is niet alleen de directe voorbode van de nieuwe generatie Cee’d, maar ook de aankondiging van een nieuwe carrosserievariant.

Kia onthult op de IAA in Frankfurt volgende week de Proceed Concept. Dit studiemodel is de spectaculaire voorbode van de nieuwe generatie Cee’d. Maar dat is nog niet alles, Kia kondigt met de Proceed Concept ook een nieuwe interpretatie aan van de Pro_Cee’d, zoals het huidige driedeursmodel van de Cee’d heet. Dat gaat verdwijnen en daar komt deze shooting brake-achtige versie (oftwel: een sportieve stationwagon) voor in de plaats. 

De voorkant van de Proceed Concept heeft veel overeenkomsten met die van de Stinger, het nieuwe topmodel van Kia. Als de Cee’d trekjes van de Stinger krijgt, dan zou het zomaar eens een van de meest sportief gelijnde modellen in het segment kunnen worden.

Het studiemodel is uiteraard aangekleed met enkele gimmicks, die uiteindelijk niet op het productiemodel terugkeren. De 20 inch wielen en de verlichte strip langs de ramen geven het studiemodel wel extra aantrekkingskracht.