Het vernieuwde GSi-label van Opel blijft niet voorbehouden aan de Insignia Grand Sport, ook de ruime Sports Tourer wordt verkrijgbaar met sportieve aankleding en krachtige motoren.

Opel presenteert de Insignia Sports Tourer GSi. Na de Insignia Grand Sport plakt Opel het vernieuwde GSi-label ook op de Sports Tourer. Dat is nog niet alles, want naast de eerder aangekondigde 2.0 turbo benzinemotor met 260 pk maakt Opel nu ook melding van een krachtige dieselvariant.

De 2.0 BiTurbo dieselmotor met 210 pk en maar liefst 480 Nm koppel is goed voor een 0-100 km/u sprint in slechts 7,9 seconden. De topsnelheid 231 km/u. De benzine-uitvoering is nog iets sneller, daarmee leg je de standaardsprint in 7,5 seconden af en bereik je een topsnelheid van 245 km/u.

In beide gevallen wordt het schakelwerk verzorgd door een achttraps automaat en is er aandrijving op vier wielen. Bovendien levert Opel de GSi-modellen standaard af met een verlaagd FlexRide-onderstel, dat in verschillende standen ingesteld kan worden.

De Opel Insignia Sports Tourer GSi is volgende week op de IAA in Frankfurt voor het eerst te bewonderen. De GSi-uitvoering van zowel de Sports Tourer als de Grand Sport komt later dit jaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.