We zijn er klaar voor. Aanstaande week presenteren we live vanaf de IAA-autoshow een flink aantal nieuwe automodellen en conceptcars in woord en beeld. Nu alvast de voorproefjes.   

Maar eerst het grote nieuws van deze week: Nissan heeft de nieuwe Leaf onthuld. Deze heeft een volledig nieuw, aansprekend ontwerp, een groter accupakket en innovatief rijpedaal. 

IAA-autoshow in Frankfurt

Voor onze lezers die willen weten welke primeurs er op de Frankfurtse autoshow staan hebben we deze op een rij gezet. Naast de geheel nieuwe modellen zijn ook een aantal gefacelifte exemplaren te zien, waaronder de Mercedes-Benz S-Klasse Coupé en Cabrio, Kia Sorento en de wederom onder handen genomen Ford EcoSport. Plus speciale uitvoeringen van bekende auto's, we noemen de stoere Kia Picanto X-Line en de sportieve Opel Insignia Sports Tourer GSi. 

Interessant zijn de conceptcars, waarmee merken op de beurs hun toekomst verbeelden. Een leuke illustratie hiervan is de 'auto van het jaar 2040' Jaguar Future-Type Concept. Studiemodellen als de Kia Proceed Concept en de nieuwe Volkswagen I.D. Crozz vormen de basis van daadwerkelijk te ontwikkelen modellen. De BMW X7 iPerformance en extreme Mini John Cooper Works GP Concept lijkt zelfs al klaar om gebouwd te worden. 

Volg het IAA-nieuws

Je vindt al ons IAA 2017-nieuws bij elkaar. Aanstaande dinsdag en woensdag verslaan we de primeurs live vanaf de beursvloer. Verwacht ook mooie fotoreportages op onze website. Zaterdag 16 september opent de IAA voor het publiek. In ons IAA-evenement beschrijven we wat je als bezoeker kunt verwachten. 

Showroomnieuws

De Europese introductie van de pick-up Renault Alaskan is aanstaande. Nu al zijn de Audi A4 Avant en A5 Sportback g-tron (op aardgas en benzine) te bestellen. Ook een bezoekje aan andere merkdealers is aantrekkelijk, nu er weer nieuwe voordeelacties zijn. Tot slot, handig bij het uitzoeken van een nieuwe auto: de veiligheid van negen nieuwe modellen is in een botsproef getest. We hebben de scores voor je in een tabel gezet.