In 2018 vult BMW zijn assortiment aan met een nieuwe, luxe SUV. De X7 iPerformance is daarvan de voorbode.

Op de IAA in Frankfurt volgende week showt BMW de X7 iPerformance. Dit studiemodel is de directe voorbode van een nieuwe SUV aan de bovenkant van het assortiment. De X7 komt volgend jaar al en de nadruk ligt vooral op luxe.

In het interieur is plaats voor zes personen, verdeeld over drie zitrijen. De voorste vier stoelen zijn zeer luxe en uitgebreid te verstellen. Door de slimme constructie is er veel ruimte voor benen en voeten. De luxe uitstraling wordt onder andere bepaald door de olijfkleurige en witte leren bekleding, de essenhoutafwerking en de laserverlichting in het plafond. Goudkleurige details maken het geheel af. Op het dashboard zijn twee grote beeldschermen aangebracht, die bijna naadloos in elkaar overlopen.

BMW heeft de X7 iPerformance ook aan de buitenkant een luxe uitstraling gegeven. Opvallend is de nieuwe interpretatie van de bekende BMW-grille. Dat wil zeggen: hij is flink gegroeid, om de SUV een indrukwekkendere neus te geven. Achter die imposante grille vind je plug-in hybridetechniek, met een TwinPower benzinemotor als basis.

Op de IAA in Frankfurt volgende week hopen we nog meer te weten te komen over de X7 iPerformance en het aankomende productiemodel.