Meerdere keren schreven we over de comeback van het Britse merk TVR. Nu is het eindelijk zover, de nieuwe Griffith is klaar om aan de wereld te worden getoond. De productie start in 2018.

TVR is terug! Het merk presenteert de Griffith, een tweezits sportauto met V8-motor. Eind 2018 start de productie en het is de bedoeling dat TVR ook in Nederland verkocht gaat worden. Louwman Exclusive, bekend van de showroom in de geluidswal langs de A2 bij Utrecht, gaat het merk verkopen.

De TVR Griffith heeft een lichtgewichtconstructie met techniek uit de Formule 1. De auto weegt slechts 1.250 kilogram en het gewicht is gelijkmatig verdeeld over de voor- en achteras. De V8-motor is afkomstig van de Britse motorbouwer Cosworth en heeft een vermogen van 400 pk. De topsnelheid is 322 km/u en in minder dan 4,0 seconden accelereert de Griffith van 0 naar 100 km/u. Schakelen gaat met een handbak, waarvan de verhoudingen naar wens van de klant worden afgestemd.

De Nederlandse prijs van de auto moet nog bepaald worden. Op de foto’s zie je een rechtsgestuurde Griffith, maar TVR gaat ook auto’s met het stuur links bouwen.