Na de coupé heeft Lamborghini nu de open Aventador vernieuwd tot Aventador S Roadster. Wat is er veranderd?

Het supercarmerk Lamborghini presenteert de Aventador S Roadster. En net zoals de Aventador S staat voor de vernieuwde Aventador coupé, is de Aventador S Roadster de vernieuwde versie van de open Aventador. Wat zijn de veranderingen - en de prestaties?

Ook in de Roadster komen er uit het 6,5 liter V12-motorblok nu 740 (in plaats van 700) pk's. Dat is slechts 20 paarden minder dan bij het topmodel Aventador SV. Echter, de open Lamborghini is 50 kg zwaarder (1.625 kg) dan de coupé dus uiteindelijk doe je in de Aventador S Roadster 3 hele seconden over de 0-100 km/u-sprint. Blijf het gaspedaal intrappen en de wind suist je om de oren tot je 350 km/u rijdt. 

De vernieuwing bestaat verder uit de komst van vierwielsturing, een lichter uitlaatsysteem - dat je mooi kunt horen met de achterruit omlaag -, een steviger afgesteld onderstel, toevoeging van instelbare rijmodi en een nieuw infotainmentsysteem inclusief Apple CarPlay. De facelift omvat tevens kleine uiterlijke modificaties zoals een nieuwe voorbumper en adaptieve achterspoiler.

In Nederland verwachten we de Aventador S Roadster vanaf februari 2018. Exclusief belastingen vraagt Lamborghini er 313.666 euro voor.