BMW speelt op de IAA in Frankfurt een thuiswedstrijd en dat mogen we weten. Met een gigantische stand en talloze primeurs houdt het merk ons wel even bezig. De grootste verrassing is de iVision Dynamics Concept.

Meer doen met minder. Dat is het uitgangspunt waarmee BMW de iVision Dynamics heeft ontworpen. Juist omdat er weinig lijnen en vouwen in het ontwerp van de nieuwe concept car zitten, valt de auto op. Bijzonder is de enorme grille, die laat zien hoe de beroemde ‘nieren’ van BMW zich in de toekomst zullen ontwikkelen.

BMW strooit met indrukwekkende specificaties tijdens de persconferentie op de IAA in Frankfurt. De iVision Dynamics heeft een rijbereik van 600 kilometer, een topsnelheid van meer dan 200 km/u en kan in 4,0 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Voor een vierdeurs Gran Coupé, zoals BMW de auto presenteert, zijn dat indrukwekkende specificaties.

De iVision Dynamics is de voorbode van één van de twaalf volledig elektrisch aangedreven modellen die BMW tot 2025 gaat presenteren. Als de iVsion Dynamics de voorbode is van wat komen gaat, dan zijn we heel benieuwd naar de rest.