Letterlijk de grootste primeur van BMW op de IAA in Frankfurt is de X7 iPerformance. Dit enorme studiemodel is de directe voorbode van een grote SUV die volgend jaar al wordt gepresenteerd.

BMW gaat voor groot op de IAA in Frankfurt. Eén van de vele primeurs is de X7 iPerformance, een indrukwekkend studiemodel en dat komt vooral door het formaat. In Frankfurt wordt de auto ‘een voorproefje’ genoemd van het productiemodel dat volgend jaar verschijnt, maar dat is te bescheiden. Het ontwerp is zo goed als klaar, BMW zal niet veel meer veranderen aan de auto.

Naast het formaat is de nieuwe grille met enorme BMW-nieren indrukwekkend. Mooi of niet, het valt in ieder geval op. Ook opvallend: het grote achterportier, waarmee meteen duidelijk is dat de focus op de achterpassagiers ligt. Eigenlijk is de X7 een 7 Serie op hoge poten.

Het interieur is bijzonder luxe, zoals je van een auto in het topsegment mag verwachten. Opvallend is dat de vormgeving juist minimalistisch is, om een zo ruimtelijk mogelijk effect creëren. Dat wordt verder versterkt door het enorme glazen dak.