Op de IAA in Frankfurt zien we voor het eerst de Volkswagen T-Roc. Op de enorme stand van het merk is de nieuwe SUV het belangrijkste nieuws.

Voor iedereen die denkt dat de T-Roc het antwoord van Volkswagen is op populaire modellen als de Opel Mokka en Renault Captur: think again. De T-Roc is zo ruim als een Golf, maar komt wel onder de Tiguan in het assortiment. En om het plaatje compleet te maken: daaronder komt dan een échte compacte SUV, de T-Cross. Maar dat is later, in Frankfurt draait alles om de T-Roc.

Het meest opvallend aan de T-Roc: hij is uit te voeren in allerlei leuke kleurencombinaties. Oranje met een zwart dak? Geen probleem. Wit met een bruin/grijs dak? Ook dat kan. “Het is leuk dat het mogelijk is, Volkswagen biedt nu een keuze. Klanten die een grijze T-Roc met een zwart interieur willen blijven we bedienen”, aldus Dennis Homberg van Volkswagen Nederland. Op de beurs staan alleen T-Roc-uitvoeringen met vrolijk en/of chique aangeklede dashboards, erg leuk. Ruim is de nieuwe T-Roc ook en uiteraard, volgens goede Volkswagen-traditie, goed afgewerkt.

Over de prijzen wil de woordvoerder nog niet veel kwijt: “Deze maand maken we ze bekend.” Daar moeten we het voor nu dan maar even mee doen.