Audi pakt groots uit op de IAA in Frankfurt, met maar liefst twee concept cars. De Elaine Concept is de meest serieuze van de twee.

Audi krijgt volgend jaar de primeur. Dat merk brengt als eerste van de Volkswagen Groep een volledig elektrisch aangedreven model uit op het nieuwe MEB-platform. Dat is speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s. De Elaine Concept is de voorbode van de eerste serieuze elektrische Audi. “De extreme randjes van het ontwerp gaan er wel een beetje af, maar de auto is zo goed als klaar”, licht de woordvoerster van het merk in Frankfurt toe.

“Audi is een merk dat zich leent om nieuwe techniek voor het eerst op de markt te brengen. Het heeft misschien lang geduurd, maar alle puzzelstukjes beginnen nu langzaam op zijn plaats te vallen.” Audi wil innovatief zijn en de klanten zijn bereid om daar iets meer voor te betalen dan bij merken als Skoda en Volkswagen.

De specificaties die Audi voor de Elaine Concept opgeeft in Frankfurt zijn realistisch. Dat wil zeggen: het productiemodel krijgt dezelfde theoretische waarden. Het rijbereik van de Elaine Concept is 550 kilometer op een acculading en de elektromotoren produceren een vermogen van 435 pk. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 4,5 seconden.