Naast de Elaine Concept heeft Audi op de IAA Frankfurt 2017 ook de Aicon gepresenteerd. Die staat een stuk verder af van de realiteit, maar is wel erg mooi.

Audi laat ons dromen van de toekomst met de Aicon Concept. Deze 5,44 meter lange toplimousine is eigenlijk de A8 van de toekomst. Audi is er vroeg bij, want diezelfde A8 staat op de IAA in Frankfurt voor het eerst op een autoshow in zijn nieuwste gedaante.

“Ja deze auto is nog verre toekomstmuziek, maar vergeet niet dat in 2025 een groot gedeelte van ons assortiment geëlektrificeerd zal zijn,” aldus Mirjam de Wilde van Audi Nederland. Hoeveel we van het fraaie ontwerp terug gaan zien in de toekomst is niet bekend, maar de Aicon Concept is in ieder geval veelbelovend. Het ontwerp is minimalistisch en tegelijkertijd opvallend sierlijk. Misschien wel de mooiste concept car van de show.

De specificaties zijn ook veelbelovend. Vier elektromotoren produceren een vermogen van 260 kW, oftewel 354 pk. Dankzij het 800 Watt-oplaadsysteem kan de batterij in 30 minuten voor 80 procent worden opgeladen.