Vind je de Seat Ateca te groot? Dan heeft Seat nu goed nieuws, er komt een kleinere SUV. Op de IAA in Frankfurt kunnen we de Arona uitgebreid bekijken.

Seat presenteert op de IAA in Frankfurt zijn eerste compacte SUV, de Arona. “Voor Seat is deze auto een mooie uitbreiding, we krijgen straks mensen in de showroom die we eerder nooit zagen”. Het is duidelijk: de woordvoerster van het merk is blij met de nieuwe toevoeging in het snelgroeiende segment van kleine SUV’s.

Klein wil niet zeggen krap, zo blijkt als we plaatsnemen in de Arona. Achterin biedt het model verrassend veel ruimte en voorin kijk je tegen een keurig dashboard aan, dat voor het grootste deel is overgenomen van de Ibiza. Ook de techniek leent de Arona van zijn hatchback-broertje en daar is helemaal niets mis mee.

Uiteraard willen we graag de prijzen weten, maar helaas. We moeten nog even geduld hebben, binnen drie weken verwacht de woordvoerster meer nieuws te kunnen vertellen. In november verschijnt de auto bij de dealers.