De Cayenne is het belangrijkste model van Porsche, dus het merk neemt met de nieuwe generatie geen risico’s. De IAA in Frankfurt heeft de wereldprimeur.

Een nieuw model van Porsche is geen dagelijkse kost, dus de première van de nieuwe Cayenne laten we niet aan ons voorbij gaan op de IAA in Frankfurt. Eén ding is duidelijk: Porsche neemt geen risico’s. “Dat past ook wel bij het merk, evolutie van een model. Je ziet dat ook bij onze andere auto's. Bovendien is het niet verstandig om het populairste model rigoureus te veranderen”, aldus Jasper Koek van Porsche.

Dat wil niet zeggen dat de Cayenne minder nieuw is: “Het is een volledig nieuwe auto ten opzichte van de uitgaande Cayenne, de nieuwe deelt zijn platform met de laatste generatie Audi Q7”. Op de IAA laat Porsche drie verschillende motorvarianten zien, waarvan de Cayenne Turbo met 550 pk de sterkste is. Er komt nog meer aan: “Als je kijkt naar de motorenlijn van de Panamera, dan weet je wat je in de Cayenne kan verwachten.”

De naam Panamera valt opnieuw als het interieur ter sprake komt. Porsche heeft vele elementen uit de limousine in de nieuwe Cayenne verwerkt. De aanraakknoppen, het enorme en haarscherpe beeldscherm en de tellerkast komen je bekend voor als je het dashboard van de Panamera kent.

De nieuwe Cayenne staat op 3 december in de showroom met prijzen die beginnen bij 109.800 euro.

Update

Porsche heeft bekend gemaakt dat het topmodel Cayenne Turbo vanaf eind december in Nederland verkrijgbaar zal zijn vanaf 204.300 euro.