Maserati voorziet de Quattroporte voor modeljaar 2017 van nieuwe veiligheidsfuncties en meer vermogen. Hiermee is het topmodel klaar voor het nieuwe modeljaar.

Maserati blijft de Quattroporte fijnslijpen. Ook voor modeljaar 2018 heeft het merk een aantal verbeteringen in petto. Eén daarvan is dat de limousine nu full-led koplampen heeft, die letterlijk en figuurlijk zorgen voor meer uitstraling.

Net als de vernieuwde Ghibli is de Quattroporte vanaf nu voorzien van nieuwe rijhulpsystemen, zoals een rijbaanassistent, een actieve dodehoekassistent en een verkeersbordenlezer. Ook nieuw: het Vehicle Control System, dat bijdraagt aan een stabieler weggedrag in bochten.

De 3.0 V6-motor in de Quattroporte S levert met ingang van modeljaar 2018 meer vermogen. 20 pk komt erbij en dat met 30 Nm meer koppel. De topsnelheid ligt daardoor nu 3 km/u hoger op 288 km/u, terwijl de sprint van 0-100 km/u een fractie sneller is af te leggen. Met Q4 vierwielaandrijving in 4,8 seconden, met alleen achterwielaandrijving doet de Quattroporte S er nu 5,0 seconden over.

Maserati start binnenkort met de levering van de Quattroporte modeljaar 2018. Of de prijzen worden aangepast is nog niet bekend.