SUV's, cross-overs en SUV-achtigen vormen de hoofdmoot van de primeurs op de autoshow IAA, die we deze week in Frankfurt bezochten. Hier volgt een bloemlezing, in onze nieuwsrubriek vind je nog veel meer nieuwtjes.

Het duizelt ons van de SUV-debutanten, met onder meer de compacte Seat Arona, de eigenwijze Citroën C3 Aircross, het praktische alternatief Skoda Karoq, de in kleurencombinaties aan te kleden Volkswagen T-Roc, de Hyundia Kona waarvan ook een elektrische uitvoering komt en de Jaguar E-Pace met onderscheidend design. Voor de broodnodige afwisseling is er gelukkig nog de Ferrari Portofino.   

Meer nieuwkomers op de IAA

In Frankfurt debuteert de tweede generatie Dacia Duster. Net als bij de nieuwe Toyota Land Cruiser draait het om betrouwbaarheid. De ontwerpen van de nieuwe BMW X3 en Porsche Cayenne borduren voort op eerdere generaties, terwijl de sierlijke vormen van de nieuwe Bentley Continental GT ons aangenaam verrassen.

IAA conceptcars

Spectaculair is de Mercedes-AMG Project One, een conceptcar met Formule 1-techniek die in 6 seconden van 0 naar 200 km/u kan versnellen. Van een andere orde is de EQA, een voorbode van een elektrische Mercedes-Benz die nog volop in ontwikkeling is. Dat zien we meer, onder andere BMW (met de X7 iPerformance en iVision Dynamics) en Audi (Aicon en Elaine Concept) tonen conceptcars in verschillende stadia van ontwikkeling. Het vermelden waard zijn verder de brutale Honda Urban EV, de behoorlijk realistische Volkswagen I.D. Crozz II en de fraaie Kia Proceed Concept. 

Opel Crossland X

Al het IAA 2017-nieuws vind je gebundeld bij elkaar, net als onze fotoreportages van de debuterende modellen. Wil je zelf de beurs bezoeken of nog eens het primeuroverzicht bekijken, dat kan natuurlijk ook.

Verder nieuw op Autokopen.nl

We hebben de Opel Crossland X aan een rijtest onderworpen. Deze opvolger van de Meriva erft de praktische eigenschappen maar combineert deze met hippe SUV-looks. Ondanks de grote hoeveelheid nieuws kunnen we niet nalaten je te wijzen op de vele voordeeldagen die momenteel in de showrooms worden georganiseerd. Meer info vind je in onze actierubriek.