Toyota komt volgend jaar met een nieuwe hybride aandrijflijn, die krachtiger is dan de huidige. Met de C-HR Hy-Power Concept laat Toyota de mogelijke toepassingen zien.

Toyota presenteert de C-HR Hy-Power Concept, die nieuwe techniek aan boord heeft. Het merk geeft helaas nog geen technische details vrij van de nieuwe hybride aandrijflijn, volgend jaar pas krijgen we meer informatie. We moeten het nu doen met de mededeling dat de C-HR Hy-Power meer vermogen heeft dan de huidige C-HR Hybrid. Die heeft 122 pk, net als de Prius. Toyota gaat de krachtigere hybridetechniek toepassen in meerdere modellen.

De C-HR Hy-Power Concept heeft een opvallend dak, dat aan de voorkant oranje is en naar achteren toe geleidelijk zwart wordt. De rest van de koets is matgrijs, aangevuld met oranje accenten in de grille en koplampen. De spiegelkappen hebben hetzelfde patroon als het dak. Binnenin keert de kleur oranje terug als contrastkleur, de rest van het interieur is vooral zwart.

Of Toyota directe plannen heeft om een sportieve uitvoering van de C-HR op de markt te brengen is nog niet bekend, maar het merk laat in ieder geval zien wat er mogelijk is. Niet alleen met de C-HR maar ook met de andere modellen.