Mercedes-Benz heeft de vanafprijs van de X-Klasse bekend gemaakt: 38.480 euro, exclusief btw en BPM. De eerste pick-up van Mercedes-Benz staat in november in de showroom.

Mercedes-Benz betreedt de pick-up-markt met de X-Klasse. Vanaf november is de auto te verkrijgen bij de dealer, de vanafprijs bedraagt 38.480 euro exclusief btw en BPM. Het merk richt zich met de pick-up op de bedrijfswagenmarkt, maar ook particulieren kunnen de auto kopen.

Mercedes-Benz start in november met de levering van twee 2.3 dieselmotoren. De X 220 d heeft 163 pk, de X 250 d 190 pk. Beide versies zijn met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving te verkrijgen. Een zeventraps automaat is optioneel op de krachtigste uitvoering. In de loop van 2018 volgt een derde dieselmotor, een V6 met 258 pk. Die is altijd voorzien van een automaat en 4WD.

Mercedes-Benz biedt drie verschillende uitvoeringen aan: Line Pure, Line Progressive en Line Power. Het merk richt zich met die laatste uitvoering op luxe en sportiviteit, de Line Pure is meer voor bedrijfswagengebruik bedoeld. De exacte uitrustingsspecificaties volgen later.