De verkoopstart van Seats compacte SUV Arona trapt af met speciale Launch Editions. Deze krijgen een meeruitrusting mee tegen een scherpe prijs waardoor ze relatief voordeliger zijn dan de reguliere versies die in 2018 pas op de markt arriveren. 

Vanaf 22.290 euro kun je in november al de Arona Style Launch Edition meekrijgen. De standaarduitrusting daarvan bestaat onder meer uit 16 inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren achter, cruise control en het Media system Colour met 5 inch touchscreen.

De Xcellence Launch Edition, vanaf 25.290 euro, heeft nog meer te bieden. Bijvoorbeeld de automatische inparkeerhulp Park Assist, automatische airco, een achteruitrijcamera en een naviagtiesysteem met 8 inch touchscreen. 

Seat Arona

Deze twee introductiemodellen hebben in het vooronder de 1,0 liter TSI driecilinderbenzinemotor liggen, voorzien van directe brandstofinjectie, turbocompressor en automatisch start/stop-systeem. De motor biedt 95 pk vermogen en wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Je kunt de motor ook met 115 pk bestellen - en deze optioneel combineren met een zesbak (meerprijs 1.000 euro) of met een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling (+ 1.500 euro). 

Bovenstaande Arona Launch Editions kunnen nu besteld worden. Zodra de aflevering begint in november, verschijnt nog de sportieve Arona FR Launch Edition. Begin 2018 volgen de reguliere uitvoeringen van de Seat Arona. De uitrusting en prijzen van de nog verwachte versies communiceren we in deze rubriek zodra het nieuws bekend wordt.