Porsche levert de nieuwe hybride aandrijflijn met V8 turbomotor binnenkort ook in de ruime Panamera Sport Turismo. Het is meteen de snelste die je kunt krijgen.

Porsche brengt de onlangs aangekondigde Turbo S E-Hybrid aandrijflijn nu ook naar de Panamera Sport Turismo. Met een vermogen van 680 pk en een koppel van 850 Nm is het de krachtigste Sport Turismo die je kunt krijgen. 550 pk wordt geleverd door de 4.0 V8 turbomotor, de elektromotor draagt 100 kW (136 pk) bij.

Porsche geeft indrukwekkende cijfers op voor de Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, ze zijn namelijk gelijk aan die van de limousine met dezelfde aandrijflijn. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in 3,4 seconden, de topsnelheid is 310 km/u en het brandstofverbruik (in theorie) 3,0 l/100 km (1 op 33,3). De plug-in hybride kan 49 kilometer op alleen elektriciteit rijden.

Porsche rust de nieuwe uitvoering uit met alle moderne ondersteltechniek die het merk te bieden heeft. Driekamer luchtvering, dynamische chassiscontrole en een sperdifferentieel: het zit er allemaal op. Een actieve achterspoiler zorgt voor meer neerwaartse druk bij hogere snelheden.

De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo is vanaf nu te bestellen voor 202.400 euro. Het is daarmee niet alleen met afstand de snelste en krachtigste Sport Turismo, maar ook de duurste. Het nieuwe topmodel wordt vanaf eind november geleverd.