Porsche heeft het geflikt, het merk prijkt eindelijk bovenaan de lijst van snelste productieauto’s op de Nürburgring. De nieuwe 911 GT2 RS is verantwoordelijk voor die prestatie.

6 minuten en ruim 47 seconden. Dat is de tijd die Porsche op de Nürburgring heeft neergezet met de nieuwe 911 GT2 RS. Met de speciale uitvoering van de 911 GT2 pakt het merk de felbegeerde eerste plaats in de lijst van ‘snelste straatlegale productieauto’s op de Nürburgring’.

Porsche laat met deze prestatie onder andere de Huracán LP 640-4 Performante van zustermerk Lamborghini achter zich. De elektrisch aangedreven Nio EP9 is nog wel sneller dan de Porsche, maar die supercar is (nog) niet in productie. De nieuwe 911 GT2 RS is ook sneller dan de 918 Spyder, de tot dan toe snelste Porsche op het beroemde Duitse circuit.

Dus: als je in de markt bent voor een 911 GT2 RS: je weet nu dat die auto écht heel snel is. Al zeggen de tijden op de Nürburgring lang niet alles, het is toch een leuk gegeven. De 911 GT2 RS is vanaf december in Nederland verkrijgbaar voor 354.300 euro.