mazda Koeru Concept

Mazda neemt met niks minder dan Toyota-techniek genoegen als het gaat om de ontwikkeling van elektrisch aangedreven modellen. Samen met dat merk gaat Mazda elektrische auto’s ontwikkelen.

Dat Mazda en Toyota de handen ineen slaan voor de ontwikkeling van elektrische auto’s was al bekend, maar nu weten we meer over hoe die samenwerking eruit ziet. De basis wordt letterlijk gevormd door de Toyota New Global Architecture (TNGA), het nieuwe platform van Toyota dat onder andere door de laatste generatie Prius wordt gebruikt.

Op dit platform gaan de twee merken nieuwe elektrische auto’s ontwikkelen. De twee bedrijven gaan kijken bij welke projecten ze samen op kunnen trekken. Het is niet bedoeling dat de auto’s van de twee merken hetzelfde worden, de modellen moeten zich duidelijk onderscheiden.

Mazda en Toyota willen in alle segmenten elektrische auto’s op de markt brengen: van klein tot groot, van SUV tot bedrijfswagen. Ze nodigen meer autofabrikanten uit om zich aan te sluiten bij de samenwerking.