Mercedes-Benz S-Klasse

Langzaam maar zeker krijgt de nieuwe EQ-modellijn van Mercedes-Benz vorm. Dat er een elektrisch aangedreven SUV en hatchback op de planning staan wisten we al en nu is ook bekend dat er een luxe topmodel aankomt.

Mercedes-Benz is druk bezig met de ontwikkeling elektrisch aangedreven modellen. Onderdeel van het daarvoor opgerichte submerk EQ wordt een luxesedan, een soort S-Klasse maar dan elektrisch. Michael Kels, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van grote modellen bij Mercedes-Benz, heeft tegen Autocar gezegd dat de nieuwe, elektrische luxesedan niet wordt afgeleid van de S-Klasse: “Er komt een elektrische auto op het niveau van de S-Klasse, maar het zal niet de S-Klasse zijn.”

Het huidige platform van de S-Klasse is niet geschikt voor elektrische aandrijving. Omdat de accu’s in de bodem worden geplaatst en er een relatief kleine motorruimte nodig is, hebben elektrische modellen een lange wielbasis, korte overhangen en een ‘dubbele’ bodem.

Het conceptmodel van de elektrische sedan is al klaar, maar het is niet bekend of en wanneer we die te zien gaan krijgen. Zeker is wel dat we uiterlijk in 2022 het eindresultaat kunnen bewonderen. De naam EQ S is al vastgelegd bij het merkenbureau.