In het vierde kwartaal van dit jaar komt de nieuwe Opel Combo Tour naar Nederland. In Zaandam konden we alvast kennis maken met het praktische model.

Opel was de grote afwezige op de autosalon van Genève in maart. Zonde, want met de nieuwe Combo Tour had het merk interessant nieuws te melden. Het merk maakt dat nu goed door het eerste exemplaar van de Combo even naar Nederland te halen, zodat we het nieuwe, praktische model van alle kanten kunnen bekijken.

De nieuwe Combo Tour maakt deel uit van een drieling, die naast de Combo bestaat uit de Citroën Berlingo en Peugeot Rifter. De Combo onderscheidt zich met een specifieke grille en koplampen, die aansluiten bij die van andere recente modellen. De Combo gaat daarmee een nieuwe levensfase in, want het huidige model is afgeleid van de Fiat Doblo. Bij de presentatie in Zaandam zegt een woordvoerder dat de uitgaande Combo zich heeft bewezen op het gebied van betrouwbaarheid, gebruikskosten en comfort, allemaal zaken die bij het nieuwe model ook weer van toepassing moeten zijn. De winst zit ‘m vooral in de toevoeging van vele nieuwe rijhulpsystemen en de nieuwste infomediafuncties. Qua afmetingen ontlopen de huidige en nieuwe generatie Combo elkaar nauwelijks. Daarnaast is de nieuwe Combo volgens de Nederlandse productspecialist vooral ook mooier. Op de foto’s mag je zelf beoordelen of dat zo is.

Mooi dashboard

Praktisch is het nieuwe model nog altijd. De stoelen voorin zijn zacht en hebben een erg kleine zitting. Het stuur staat een beetje vlak, maar dat past wel bij de hoge zitpositie. Het dashboard is net als in de zustermodellen erg mooi, zeker als je bedenkt dat de Combo Tour in de basis een bedrijfswagen is. De auto die we in Zaandam bekijken is een preproductiemodel waarvan de afwerking nog niet op het juiste niveau is, maar zelfs als je dat niet weet dan ziet het interieur er keurig uit. Achterin is er veel ruimte, ook voor langere mensen. Zelfs met het bijzondere verlaagde plafond met ‘lichtbalk’ is er voldoende hoofdruimte beschikbaar. De Combo heeft diverse leuke handigheidjes, zoals een bagagevak boven de laadruimte.

Opel gaat de Combo Tour in Nederland aanbieden in een uitvoering, de redelijke compleet uitgeruste Innovation. Wel komen er meerdere motoren beschikbaar, twee benzineversies en drie diesels met vermogens van 75 tot 130 pk. De Combo Tour wordt verder leverbaar in twee lengtevarianten, die beide te verkrijgen zijn met twee extra stoelen achterin. De verkoop start in de zomer, dan maakt het merk ook de prijzen bekend. De eerste leveringen staan gepland voor het vierde kwartaal. Die van de bestelwagenuitvoering volgen kort daarna, in ieder geval nog dit jaar.