De derde variant van de Ceed wordt een shooting brake-achtige versie. Hiermee zet het een merk een sportief ogend alternatief neer naast de al onthulde hatchback en SW.

Kia heeft bij een persbijeenkomst bekend gemaakt dat de derde variant van de Ceed wordt afgeleid van de Proceed Concept. Bij de onthulling van de nieuwe Ceed eerder dit jaar maakte Kia maakte al bekend dat er in totaal drie varianten van de auto komen. Nu weten we wat voor versie Kia naast de hatchback en stationwagon gaat aanbieden. De Proceed Concept die Kia vorig jaar op de autoshow van Frankfurt liet zien blijkt nu een realistische voorbode van die derde variant te zijn.

Een Shooting Brake is sportieve interpretatie van een stationwagon, met een coupé-achtige daklijn en scherpe lijnen. De nieuwe variant volgt de oude Pro_Cee’d op, die meer een sportieve driedeursuitvoering van de hatchback is. Omdat er steeds minder vraag is naar driedeursmodellen in het compacte middensegment, gaat Kia zo’n versie niet opnieuw aanbieden.

De nieuwe Proceed ‘shooting brake’ krijgt waarschijnlijk ook de eerder aangekondigde turbomotor met ‘meer dan 200 pk’. Die uitvoering zal de GT-badge opgeplakt krijgen. Minder krachtige versies komen er ook, met 1.4 T-GDI benzinemotor en 1.6 CRDi diesel.

Wanneer Kia de nieuwe variant onthult is nog niet officieel bekend. We hebben echter vernomen dat de autoshow van Parijs in het najaar wel eens erg interessant zou kunnen worden...