Lexus heeft meer informatie bekend gemaakt over de ES. Deze nieuwe sedan, die tussen de IS en GS in het assortiment komt, wordt in Nederland alleen leverbaar met een 218 pk sterke hybride aandrijflijn.

Lexus zet in het vierde kwartaal van dit jaar een nieuwe sedan bij de Nederlandse dealers. Eerdere generaties van de ES waren al leverbaar in andere delen van de wereld, maar nu komt de auto ook naar Europa. In ons land wordt de auto leverbaar als 300h, met 218 pk sterke hybride aandrijflijn.

Een 2.5 viercilinder benzinemotor met zeer efficiënte verbranding bundelt zijn krachten met een hybridemotor, die wordt gevoed door een accupakket dat onder de achterbank ligt. De ES 300h is een reguliere hybride en hoeft dus niet aan het stopcontact opgeladen te worden. Lexus geeft een verbruik op van 4,7 l/100 km (1 op 21,2). Dat is een voorlopige theoretische waarde, de auto moet nog gehomologeerd worden.

Het (nieuwe) platform van de ES is afgeleid van dat van de LS en LC. Deze bodemplaat is zeer stijf en kan voorzien worden van nieuwe technieken, zoals de adaptieve luchtvering uit de LC. Op het gebied van actieve veiligheid heeft Lexus voor de ES enkele voor het merk nieuwe features, zoals voetgangersherkenning in het donker, fietsersherkenning en intelligent grootlicht met variabele lichtbundel.

De nieuwe sedan wordt, net als de andere Lexus-modellen, leverbaar als F Sport Line, met specifieke bumpers, wielen en spoilers. Het interieur kan worden afgewerkt met bamboe, Japans hout en speciale bekleding met 3d-effect. Optioneel is er een 12,3 inch beeldscherm leverbaar.

De prijzen van de ES worden in juli bekend gemaakt.