Neem een X3, haal de brandstofmotor en toebehoren eruit, stop er accu’s en een elektromotor in en voilà: de iX3. Zo simpel is het natuurlijk niet en daarom laat BMW op de autoshow van Peking eerst een concept car van dat model zien.

De X3 wordt het eerste reguliere BMW-model met elektrische aandrijving. Om te laten zien wat we van de iX3 kunnen verwachten, toont BMW op de autoshow van Peking een studiemodel dat nagenoeg productierijp is.

De elektrische X3 ziet er iets anders uit dan de reguliere X3. Blauwe accenten, i-logo’s, aerodynamische wielen en een specifieke neus met dichte grille zijn de belangrijkste wijzigingen. En dan is er nog het klepje in het voorscherm, waarachter de aansluiting zit om de auto op te laden.

De iX3 heeft een elektromotor met 200 kW (270 pk), die wordt gevoed door een 70 kWh accupakket. Hiermee bereikt de auto een theoretische actieradius van 400 kilometer. Deze waarde is bepaald volgens de nieuwe, meer realistische WLTP-methode die vanaf september verplicht is voor alle auto’s.

Het productiemodel van de iX3 verschijnt in 2020.