Polestar 1

Het nieuwe merk van Volvo, Polestar, heeft de richtprijs van zijn eerste model bekend gemaakt. De op de Volvo S90 gebaseerde hybride coupé gaat in Nederland 155.000 euro exclusief belastingen kosten.

Polestar, het sportieve merk van Volvo, heeft de indicatieve prijs van de hybride coupé met de naam 1 bekend gemaakt. Het eerste model van het nieuwe merk gaat 155.000 euro kosten in de Europa, exclusief belastingen. Omdat nog niet alle gegevens bekend zijn kunnen we alleen een grove indicatie geven van de prijs inclusief btw en BPM: 200.000 euro.

Inmiddels hebben 7.000 geïnteresseerden van over de hele wereld gegevens achtergelaten bij Polestar. Deze inschrijvingen geven recht op voorrang bij het plaatsen van een voorlopige bestelling. Binnenkort maakt Polestar daarover meer bekend. Het merk gaat slechts enkele honderden exemplaren per jaar maken van de auto.

De Polestar 1 is een coupé op basis van de Volvo S90. Onder de motorkap schuilt hybridetechniek, goed voor 600 pk vermogen en 1.000 Nm koppel. De auto kan dankzij een 34 kWh groot accupakket 150 kilometer op alleen elektriciteit rijden.