Mild-hybrid-systeem Volkswagen

Volkswagen gaat zoveel mogelijk motorversies van de volgende generatie Golf voorzien van mild-hybrid-techniek. De techniek is goedkoop, zorgt voor een lager brandstofverbruik en voor meer kracht.

De nieuwe generatie Volkswagen Golf krijgt mild-hybrid-techniek. Volkswagen gaat deze techniek op zoveel mogelijk motoren toepassen, niet alleen bij de Golf maar ook bij andere modellen. 

Mild-hybrid-techniek is een relatief goedkope manier om het brandstofverbruik te verlagen en de prestaties te verbeteren. Een starter-generator dient als startmotor, dynamo en elektromotor en is aangesloten op een seperaat 48 Volt-circuit. Een kleine accu, die door de starter-generator wordt opgeladen, levert ook weer stroom terug.

De kleine elektromotor ondersteunt bij het accelereren, vooral bij lage toeren waar de brandstofmotor nog weinig kracht levert. De mild-hybrid-modellen beschikken ook over een zeilmodus. Bij lage motorbelasting, bijvoorbeeld als het gaspedaal wordt gelift, schakelt de brandstofmotor uit. Alleen deze zeilfunctie zou al een brandstofbesparing van 0,3 l/100 km op moeten leveren.

De achtste generatie Volkswagen Golf komt volgend jaar.