BMW legt op dit moment de laatste hand aan de 8 Serie Coupé, de opvolger van de 6 Serie. De auto krijgt in ieder geval een V8-motor met 530 pk.

BMW legt op dit moment de laatste hand aan de 8 Serie. De onthulling is later dit jaar en ook de verkoop gaat nog in 2018 van start. Het merk geeft nu foto’s vrij van de auto waarmee tests worden uitgevoerd in Wales. Voor het eerst krijgen we ook wat meer technische informatie. Zo wordt de 8 Serie in ieder geval leverbaar met 530 pk sterke V8-motor.

Deze motor heeft ten opzichte van de V8 in de 6 Serie 68 pk extra en ook nog 100 Nm koppel meer. Die laatste waarde is daardoor nu 750. De BMW M 850i is het topmodel van de reguliere range, maar er komt ook nog een M8 met nóg meer vermogen. De V8-motor is gekoppeld aan een achttraps automaat, die sneller schakelt dan die in andere BMW-modellen.

BMW is in Wales vooral bezig met de finetuning van het onderstel. De geavanceerde techniek kan in allerlei standen worden ingesteld, zodat de auto zowel sportief als comfortabel te rijden is. De xDrive vierwielaandrijving, standaard op de 850i, drijft in normale situaties vooral de achterwielen aan. Uiteraard komen er ook minder krachtige versies met alleen achterwielaandrijving.