Voor het eerst introduceert Rolls-Royce een 'limited edition' van het Black Badge-label. Deze Adamas Collection verenigt moderne materialen en traditioneel vakmanschap.

Met de Black Badge-uitvoeringen richt Rolls-Royce zich op een jonger publiek dan z'n traditionele klanten. Daarom kiest het merk ervoor om voor de eerste serie van Black Badge 'limited editions' niet alleen te putten uit de luxe materialen die traditioneel in een Rolls te vinden zijn.

In plaats daarvan koppelt het z'n traditionele vakmanschap aan uiterst moderne materialen. Wel spul dat niet iedereen zich kan veroorloven, ook de Black Badge moet begerenswaardig blijven tenslotte. Er worden slechts veertig stuks gebouwd van de Wraith Adamas Collection en dertig van de gelijknamige Dawn.

Moderne tintjes

Als eerste materiaal noemen we de diamanten die in een laboratorium zijn gemaakt. Onder het bekende Rolls-Royce klokje vind je het symbool voor oneindigheid, een 'liggende acht', gemaakt van 88 van zulke juwelen. Het Griekse woord voor diamand is 'adamas', vandaar de naam van deze serie Rolls-Royce-modellen. Overigens kan het woord ook worden vertaald als 'onverslaanbaar', iets wat het merk nog even wil benadrukken.

Het bekende beeldje Spirit of Ecstacy voorop de speciale Wraith en Dawn is voor het eerst uitgevoerd in zwart carbon. Er is 68 uur nodig om de 294 lagen koolstofvezel in de juiste vorm en hoek te krijgen. Het staat op een titanium 'sokkel' die eveneens het 'infinity'-symbool draagt. In plaats van een genummerde badge zijn de Adamas-exemplaren voorzien van verlichte treeplanken. Bij het openen van de deuren lees je bijvoorbeeld 'Black Badge Dawn Adamas - One of Thirty'

Rolls-Royce Dawn en Wraith Adamas Collection

De bekende sterrenhemel in de cabine heeft in de Wraith Adamas een aparte verschijning. Ruim dertienhonderd glasvezel lampjes zijn zodanig geconfigureerd dat deze de moleculaire structuur van carbon - dat zich tot diamant vormt - kunnen weergeven. Voor het eerst kunnen de gebruikers zelf de sterkte en schaduwwerking regelen. 

Zitten doe je in de Adamas Collection op parelmoer-effect leder. Het stuurwiel is uitgevoerd in two-tone leder, passend bij de two-tone lakuitvoering van de auto's. Dat laatste is voor het eerst verkrijgbaar op de Black Badge-uitvoeringen. De toegepaste metalen oppervlakken in de auto zijn donker geborsteld, om nogmaals het onbreekbare karakter van het merk te benadrukken. De Nederlandse prijzen zijn nog onbekend.