Het mag dan komkommertijd zijn, wij gaan vrolijk door met het testen van auto's. Deze week zijn de nieuwe Volvo V60 en de vernieuwde Mini Cooper aan de beurt. Belangrijkste nieuwsfeit is de update van de Suzuki Vitara.

Eind oktober staat de hippe Suzuki Vitara met aangepast front, achterlichten en interieur in de showrooms. Dan is 'ie tevens verkrijgbaar met nieuwe instapmotor. Rond die tijd arriveren ook twee nieuwe uitvoeringen van de Skoda Karoq: de 190 pk sterke Sportline en de vierwielaangedreven Scout. Lexus brengt opnieuw een bijzondere versie van de LC uit. Voor de Opel Insignia is een nieuwe benzinemotor verkrijgbaar.

Autotests

De nieuwe generatie Volvo V60 oogt imposant - bekijk de foto's maar eens - toch willen we ook weten hoe deze rijdt. Daarom presenteren we nu een uitgebreide rijtest over de stationwagon. Dat de doorgevoerde wijzigingen aan Mini's Cooper bescheiden zijn heeft ons er niet van weerhouden 'em toch weer te testen, nu met 7-traps Steptronic automaat. 

Volvo V60

Divers nieuws

Toyota heeft de Land Cruiser klaargestoomd voor de nieuwe WLTP-uitstoot- en testeisen. Daarmee is ook de nieuwe vanafprijs bekend. Juli is wederom een goede maand geweest voor autodealers, de verkoop van nieuwe auto's was wederom positief. Volkswagen voert, dankzij de goedlopende Polo en Golf, de top 5 van bestverkopende merken aan.

Acties en evenementen

Vakantie vieren in Nederland was nog nooit zo leuk. Het weer is prachtig en er zijn leuke auto evenementen te bezoeken. We hebben een mooie selectie gemaakt van toffe activiteiten deze maand. Tot en met augustus gelden nog steeds veel (wltp-)voorraadacties, profiteer ervan voordat de maand voorbij is.